TipKursevi i predavanja u centru
DatumČet, 27 dec 2018. - Čet, 27 dec 2018.
Vreme17:00
mestoFruškogorska 24
Cenabesplatno

Pravilna nega kože bebe – kako da sprečimo probleme poput ekcema i dermatitisa koji su danas sve učestaliji? 

Iako izgleda slično, koža beba je značajno drugačija od kože odraslih osoba, zbog čega je potreban poseban oprez pri upotrebi različitih kozmetičkih proizvoda.

Koža bebe je za 40% tanja nego koža odraslih osoba. Spoj između površnog sloja kože (epidermis) i dubokog sloja kože (dermis) je neuporedivo slabiji nego kod odraslih. Odnos površine kože novorođenčeta i njegove telesne mase je pet puta veći nego kod odraslih što znači neuporedivo veću resorpciju svih supstanci koje se nanose na kožu kao i mogućnost neuporedivo lakše dehidratacije. Zato je potrebno odabrati pre svega bezbedne ali i efikasne proizvode za kupanje i negu beba.

Pravilna nega bebine kože

Na ovoj radionici biće upoređeni tradicionalni i savremeni kozmetički proizvodi koji se koriste u nezi beba. Prodiskutovaćemo njihove prednosti i mane, ali ćemo se takođe podsetiti i nekih pomalo zaboravljenih „rituala“ u nezi dečije kože.

Zašto je važno da se koža bebe neguje pravilno od prvog dana?
Da li bebu treba kupati svaki dan?
Kakve promene na koži bebe su uobičajene, a kada se treba javiti lekaru?

Na ova i sva vaša pitanja o nezi bebine kože odgovore ćemo potražiti od stručnjaka, Tatjane Brkljač, magistra farmacije, specijaliste iz oblasti kozmetologije.

Radionica je namenjena trudnicama ali i mamama koje imaju pitanja i nedoumica o nezi kože beba.