startupcentar@bebac.com

Single Blog Title

This is a single blog caption
20 jun 2019

Koje sredstvo protiv komaraca koristiti za bebu?

Najezda komaraca može da vam pokvari užitak boravka sa bebom napolju, a posebno u prirodi. Šta je to što je jako protiv komaraca, a opet nežno prema najnežnijoj bebinoj koži?

Radi prevencije ujeda krpelja, komaraca i drugih insekata, najbolje je koristiti sredstva koja imaju repelentno i akaricidno dejstvo, a među prirodnim preparatima, rešenje su proizvodi koji u svom sastavu sadrže etarsko ulje lavande.

Šta kad dođe do ujeda?

Ako je do ujeda došlo, onda su od velike koristi sredstva koja sadrže aktivne sastojke kao što su: aloja, alantoin, pantenol… Bitno je i da proizvod ima hladeća svojstva.

Kada su hladeće komponente u pitanju, mentol je komponenta koja se ne preporučuje za upotrebu kao nekada, pogotovo ako su u pitanju deca starosti do 3 godine, pa treba birati nementolna hladeća sredstva. Ona su dozvoljena za primenu kod dece do 3 godine starosti, a preporuka su i za odrasle.

Dermosens – zaštita od komaraca uz hladeći efekat umirivanja kože nakon ujeda

Preparat koji objedinjuje u sebi sve navedeno je Dermosens pH 5,5 sprej koji ima hladeći efekat zahvaljujući svom nementolnom hladećem sredstvu, a ostale njegove komponenete: etarsko ulje lavande, aloja, alantoin i pantenol će vam omogućiti da bezbrižno provedete svoje trenutke u prirodi.

Da li proizvod može da se koristi i za druge probleme?

Ukoliko je došlo do izlaganja suncu, a na koži se uočilo crvenilo, korisno je ta mesta isprskati sprejem koji ima hladeći efekat, a od ostalih komponenti sadrži: aloju, alantoin, pantenol… jer će ublažiti neprijatne senzacije, ali i smanjiti upalu i pomoći da se koža što pre smiri i vrati u svoje normalno stanje.

Ista kombinacija sastojaka može korisno da posluži i kod alergijskih manifestacija na koži, kao i kod iritacija izazvanih žarenjem koprive i meduze.

Kada govorimo o preporučenom farmaceutskom obliku, to je svakako sprej, jer omogućava idealno nanošenje, dodatno naglašava efekat hlađenja, ne suši kožu, kao što to mogu da čine gelovi i ekonomičan je.

Ukoliko tokom leta ne potrošite ovakav tip proizvoda, on može da vam posluži za dalji tretman bilo koje vrste crvenila na koži praćenih svrabom, a pored već nabrojanih, to mogu biti I u stanjima nekih ekcematoznih promena na koži, svraba kože u trudnoći, svraba kože u starijem strasnom dobu, pa i posle depilacija, brijanja…

Uživajte u prirodi sa svojom bebom

Leave a Reply