TipKursevi i predavanja u centru
DatumUto, 25 okt 2016.
Cena3500 RSD
Prijavite se

Baby bonding je razvojni program za bebe  baziran na teoriji afektivne vezanosti. Namenjen je roditeljima i bebama uzrasta do godinu dana. Kroz igru, dodir i pokret učimo da prepoznajemo bebine signale kako bi se povezali sa njom i odgovorili na sve njene potrebe. U prijatnom ambijentu, pričaćemo o značaju afektivne veze između mame i bebe i ranom razvoju, zajedno ćemo istraživati bebi dostupne pokrete, komuniciraćemo sa bebom na njenom jeziku, kroz osluškivanje, posmatranje, dodir i pokret. U sadržaj kursa nežno je utkan Razvojni pokret Veronike Šerborn koji se od skoro primenjuje u našoj zemlji, zatim masaža bebe kao vid komunikacije dodirom i ples koji podjednako prija i umiruje mamu i bebu. Jedna radionica biće posvećena igri kao načinu stimulacije bebinog razvoja koju će voditi Katarina Majkić, pedagog i praktičar terapije igrom. Na jednom od susreta bićete u prilici da se posavetujete sa fizioterapeutom Eminom Knežević oko pravilnog postupanja sa bebom (Baby Handling) i pravilnom psihomotornom razvoju bebe.
Sve aktivnosti zajedno imaju za cilj da se mama i beba povežu, da se umanji napetost u prvim mesecima bebinog života, da se i mama i beba osećaju zadovoljno i  bezbrižno.  Jačanje afektivne veze između majke i bebe doprineće stvaranju dobre osnove za dalji rast i razvoj bebe.

Na kraju kursa, mama i beba dobijaju diplomu o završenom Baby bonding kursu, a kada se uzme u obzir značaj te rane afektivne veze između majke i bebe, ova diploma, možda je i jedna od najvažnijih u njihovom životu.

 

 

Deo 1Značaj i razvoj afektivne veze u prvoj godini
Predavanje 1Povezivanje sa bebom
Predavanje 2Posmatranje bebinih pokreta
Predavanje 3Istraživanje pokreta
Predavanje 4Masaža sa bebom
Deo 2 Razvojni pokret
Predavanje 5Razvojni pokret Veronike Šerborn- teorijski deo
Predavanje 6Razvoj telesne svesnosti kod bebe
Predavanje 7Istraživanje pokreta
Predavanje 8Istraživanje odnosa sa drugima
Predavanje 9Ples sa bebama
Deo 3Stimulacija ranog razvoja kroz igru
Predavanje 10Povezivanje sa bebom kroz igru
Predavanje 11Kako izgleda igra u prvoj godini
Predavanje 12Igračke za bebe
Predavanje 13Prestimulacija kod beba
Deo 4Šta nosim sa sobom?
Predavanje 14Šta smo naučili?
Predavanje 15Igre sa tatom
Predavanje 16Zajedničke aktivnosti
Predavanje 17Masaža i opuštanje