startupcentar@bebac.com

Bebac Startup u 2016.godini

29 dec 2016

Bebac Startup u 2016.godini

Za nas, ova godina bila je više nego posebna!

Svečano smo ugostili naše prve trudnice 10.maja.2016.godine predavanjem prof.dr Aleksandre Novakov Mikić „Zdrava i bezbrižna trudnoća“ 

 

GOZ_0940

U prvoj godini rada, pružili smo podršku brojnim sadašnjim i budućim roditeljima kroz različite programe edukacije: predavanja, radionice, kurseve.. Bili ste u prilici da učite od najboljih stručnjaka: lekara, psihologa, fizioterapeuta, babica, pedijatrijskih i patronažnih sestara…

Zahvaljujemo se na poverenju koje ste nam ukazali i nadamo se da će Vam ono što smo zajedno učili pomoći u novim, roditeljskim ulogama.

Bebac Startup u brojkama

Ugostili smo ukupno:

895 trudnica
105 budućih očeva
115 roditelja sa bebama i decom mlađom od 3 godine
50 parova koji se suočavaju sa sterilitetom

Organizovali smo ukupno

40 događaja

(predavanja, kurseva, radionica…)

Bili ste u prilici da upoznate

25 predavača,

stručnjaka iz različitih oblasti roditeljstva.

 

Najposećeniji događaji

Događaji koje ste najviše voleli i za koje se prijavljivalo i preko 150 trudnica bili su:

  1. Predavanje „Zdrava i bezbrižna trudnoća“ dr Aleksandra Novakov Mikić
  2. Prirodan porođaj vs carski rez– dr Dragan Stajić
  3. „Na porođaj bez straha“ dr Dragan Stajić
  4. „Spremne na porođaj“ dr Đorđe Petrović
  5. „Kako sarađivati sa babicom na porođaju“ babica Mirjana Voratović

 

Buduće tate u Bebac Startup Centru

Na ukupno 10 radionica koje su bile namenjene trudnicama i budućim tatama, učestvovalo je 105 očeva, tj parova koji očekuju bebu. Bebac prepoznaje značaj uključivanja očeva od samog početka, a naše buduće tate oduševljeni odlaze sa ovakvih radionica. Neke od aktuelnih tema ovih događaja bile su: Kako trudnoća menja partnerski odnos ( u saradnji sa Centrom za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima Harmonija), prvi dan sa bebom, kupanje i povijanje bebe, podrška partnera dojenju, uloga tate u prvim bebinim danima..

 

Bebe u Bebcu

Uz dužno poštovanje svih naših posetilaca, omiljeni gosti su nam ipak oni najmlađi. U krajnjem slučaju, zbog njih smo svi tu, zar ne?

Kroz Baby bonding – razvojni program za bebe, edukovali smo preko 100 roditelja o značaju i pravilnoj stimulaciji ranog razvoja. Bebe su uživale u društvu drugih bebe, a mame su bile u prilici da izađu iz kuće i razmene iskustvo sa drugim mamama. Ljubav, igra i razvoj obeležili su godinu svih polaznika ovog nežnog programa za bebe.

Uživajte u fotografijama…

 

 

Partnerskvo i podrška

Zahvaljujući podršci kompanije Seracell, edukacije u našem centru dostupne su svim budućim roditeljima i to potpuno besplatno. Svi vi koji ste učestvovali na nekim od naših programa, bile ste u prilici i da saznate više o tome zašto su matične ćelije iz pupčanika toliko moćne i zašto treba da iskoristite porođaj kao jedinstvenu priliku da ih sačuvate.

Vidimo se i u 2017.godini, na nekim novim događajima i sa još zanimljivijim sadržajem!

A do tada…

Uživajte u čaroliji!

Srećne praznike želi Vam Vaš,

Bebac Startup Centar

Leave a Reply